spacer
spacer

Floorball Flamingo's
Omdat tafeltennis zuigt

spacer
header header
 
Home Nieuws Uitslagen Wederom een gezellige mixed-ronde

Wederom een gezellige mixed-ronde PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Paul   
vrijdag 09 februari 2007 13:24

(Geschreven door Tiemen Jan) 

Als je niet prestatiegericht wil unihockeyen, maar gewoon leuk wil ballen met veel gezelligheid eromheen,  moet je bij de Flamingo's zijn. Met woorden van deze strekking –die maar al te waar zijn– raadde Eelco Anouk aan om eens contact met ons op te nemen of er nog plek was in ons team.

Wij ontvingen haar met open armen en hoewel ze inmiddels is gestopt met unihockey vanwege haar rug, neemt ze nog steeds regelmatig deel aan de gezelligheid. En daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. Zo ook de avond van 3 februari j.l. Het feest begon met een maaltijd in De Ouwe Compagnie, die vreemd genoeg nieuwer is dan De Compagnie, die voordien in hetzelfde pand gevestigd was. We hadden niet gereserveerd en konden een tafel krijgen, als we maar voor half acht uitgegeten zouden zijn. Als de keuken mee zou werken, was dat voor ons geen probleem, want we moesten toch om acht uur in de schouwburg zijn voor een voorstelling en ook daar hadden we niet gereserveerd.

Het eten was goed (in de restaurantgids van Iens heeft het een 7,5 gekregen), al waren de porties nogal aan de ruime kant, zeker bij de vleesgerechten. Om een voorbeeld te noemen, ik had een maaltijdsalade met ossenhaas, maar op mijn bord lag meer vlees dan salade. De visgerechten zagen er duidelijk evenwichtiger uit, maar uiteindelijk was de smaak goed, en daar gaat het natuurlijk om.

Na het eten haastten we ons naar de schouwburg, die schuin tegenover het restaurant gelegen is, maar de ingang precies aan de andere kant heeft. De voorstelling die we hebben gezien is de jubileumvoorstelling van De Paardenkathedraal en had als titel 'August, august, august', over een clown met die naam (ja inderdaad drie keer dezelfde naam, namelijk zijn voornaam, achternaam en zijn beroep) die graag directeur van het circus wil zijn, omdat hij dan de witte Lippizaner paarden mag dresseren. Om zijn droom te verwezenlijken gaat hij te rade bij de directeur van het circus waar hij werkt. Deze directeur (in het zwart gehuld en lopend op zware laklaarzen met hoge hak) stelt dat hij aan drie voorwaarden moet voldoen om directeur te worden. Gedurende de voorstelling is August August August bezig met vervullen van de voorwaarden, hetgeen soms grappige en soms wat flauwe scènes oplevert. De grotere thematiek van de voorstelling, het hebben van dromen en de vraag hoeveel je eraan doet die dromen te vervullen, omdat zodra je dat gedaan hebt, je geen dromen meer overhebt, blijft een beetje aan de oppervlakte en daardoor mist het stuk de diepgang die het had kunnen hebben.

Ergens gedurende de voorstelling verscheen Paul in de stad, maar omdat wij nog in de schouwburg zaten, ging hij maar vast een biertje pakken in het Bolwerk. Kort nadat hij was aangekomen, konden we hem daar vergezellen en alvast de tactiek van de volgende dag bespreken. De op dat moment meest beloftevolle was 'op-en-af-met-balcontact', een variant op de Lama's op-en-af-met-een-woord. Het doel van deze tactiek zou zijn dat telkens als Kamiel (van messed up) de bal speelde, Elske in of uit het veld moest stappen. Op zondagochtend zou deze tactiek een stuk minder haalbaar blijken, omdat Kamiel niet mee zou spelen. Gelukkig was de zondagochtend nog ver weg.

Middernacht was voor ons een goed moment de tactische bespiegelingen achter ons te laten en de warming-up te beginnen: dansen in Atak. Veel is hier niet over te zeggen, anders dan dat het erg gezellig was en dat we aardig opgewarmd zijn; warmte die we nog heel erg nodig zouden hebben op zondag. In de diekmanhal was het namelijk vreselijk koud. Je zou zeggen dat je dan juist meer gaat rennen, om het lekker warm te krijgen, maar zoals we al heel vaak hebben opgemerkt, en waarschijnlijk nog heel vaak zullen doen, rennen wordt zwaar overschat, en dan met name rennen op zondagochtend.

Niettemin hebben we flink gerend, al duurde het even voordat ons rennen enige correlatie ging vertonen met het spel en de verplaatsing van de bal. Binnen vijf seconden stond het eerste eigen doelpunt op het scorebord (een record?) en dat zou ook niet het laatste eigen doelpunt zijn van de dag. Gelukkig speelden we die eerste wedstrijd tegen messed up, een team dat beter speelt naarmate de tegenstander beter is, en ze hadden dan ook enige moeite met ons spel. Niettemin zetten zij een verdiende overwinning op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan HDM om tegen ons in het strijdperk te treden. Ook zij wonnen van ons, maar het was nogal een saaie wedstrijd, dus ik zal er verder geen woorden aan vuil maken en gauw doorgaan met de derde. Alhoewel, dat is ook niet echt een pot om over naar huis te schrijven. Gedurende die laatste wedstrijd werd het verschil tussen de technische vaardigheid van de spelers (of in ieder geval een aantal) van hooked en onze kater steeds groter en wederom zat een overwinning er niet in. Wel wil ik even opmerken dat deze wedstrijd tegen hooked een stuk leuker was dan de eerste, omdat er wat vriendelijker werd gespeeld en het uiteindelijke resultaat ook beter was.

Samengevat kunnen we zeggen dat we een leuke avond hebben gehad, en dat unihockey, tja, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar gezellig was het wel, en daar draait het toch uiteindelijk om.

 
 
spacer

Copyright © 2005-2007, Floorball Flamingo's
spacer